Általános információk

Általános információk

Panaszkezelés, fogyasztóvédelem

Tovább a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához >>>

Az Európai Etikai Kódexhez is csatlakozott a Takarék

A Völgység-Hegyhát Takarék január 26-án aláírta és ezzel saját szándékából kötelező erejűnek tekinti magára nézve az Európai Etikai Kódex előírásait. Ezzel a lépésével is bizonyítja a pénzintézet ügyfeleihez kötődő maximális partneri viszonyát.

Fogyasztóvédelem

Etikai Kódex

Kérdőív a fogyatékkal élő Ügyfelek egyenlő esélyű hozzáférésének biztosításáról

Fogyatékkal élők

A Magyar Nemzeti Bank információs oldalai

Online vitarendezési platform

Az Európai Parlament és a Tanács fogyasztói jogviták online rendezéséről szóló, 2013. május 21-i 524/2013/EU rendelete (Rendelet) alapján az Európai Bizottság létrehozott egy online vitarendezési platformot.
 

A Rendelet szerint az Európai Unióban tartózkodási hellyel rendelkező fogyasztók és az Európai Unióban letelepedett szolgáltatók közötti, online szolgáltatási szerződésekből eredő kötelezettségekkel kapcsolatban felmerülő jogviták, így az online megkötött szerződésekkel összefüggő pénzügyi fogyasztói jogviták bírósági eljáráson kívüli rendezésére irányuló kommunikációt ezen a platformon keresztül kell a fogyasztóknak biztosítani.


Az online vitarendezési platform elérhető itt:

linket http://ec.europa.eu/odr, illetve az alábbi email címen: onlinevita@bkik.hu
 

 

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2010 takarekpont

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...