Takarék Otthon Hitel

Lakáscélú hitel már tízéves FIX kamatperiódussal és AKCIÓS feltételekkel!

1. Miért előnyös Önnek a Takarék Otthon Hitel Referencia / Fix 5 / Fix 10

 

 • Ha már kihasználta az állami kamattámogatott lakáshitel és állami támogatások lehetőségeit, vagy nem felel meg az erre vonatkozó jogszabályi előírásoknak, esetleg ingatlancéljai egyediek, akkor igényelje a piaci kamatozású ingatlancélra nyújtott Takarék Otthon Hitel Referencia / Fix 5 / Fix 10 hitelterméket.
 • Választható,

 

 • referencia-kamatlábhoz kötött változó, vagy
 • 5 vagy 10 éves kamatperiódusokban rögzített kamatozás.

 

 • Hosszú távra rögzített kamatok, ilyen módon kiszámíthatóbbá váló háztartási kiadások.
 • Akár induló hitelintézeti díjak nélkül is a Hirdetményben meghatározott időszakra és feltételekkel, a nevesített induló díjak átvállalásával/ visszatérítésével.


2. AKCIÓK

 

A 2017. június 30-ig befogadott és legkésőbb 2017. augusztus 31-ig szerződött ügyletek esetében a hitelintézet átvállalja a következő költségeket, díjakat:

 

 • az első értékbecslés díját az alapfedezetre vonatkozólag,
 • a folyósítási díjat,
 • az e-hiteles tulajdoni lap díját egy ingatlanra vonatkozóan,
 • a közokiratba foglalás díját 50 ezer forintig.


3. Milyen célokra igényelhető a Takarék Otthon Hitel Referencia / Fix 5 / Fix 10

 

A Hitelintézet önállóan forgalomképes, Magyarország területén lévő használt, valamint új építésű, lakóingatlan megvásárlását, új lakóingatlan építését, meglévő lakóingatlan bővítését és felújítását finanszírozza. A hitel igényelhető építési telek megvásárlására, valamint ingatlanvásárlás esetén a hozzá tartozó garázs és tároló finanszírozására is.

 

Új- vagy használt lakás vásárlása esetén Ön aláírt ingatlan adásvételi szerződés nélkül is benyújthat kérelmet előzetes, jövedelemigazolás alapján történő bírálatra.

 

4. Milyen devizanemben érhető el a Takarék Otthon Hitel Referencia / Fix 5 / Fix 10

 

A Takarék Otthon Hitel Referencia / Fix 5 / Fix 10 kizárólag forintban (HUF) igényelhető.

 

5. Mekkora összegű hitel igényelhető?

 

A kölcsön összege:

 

 • minimum: 1.000.000,- Ft
 • maximum: 50.000.000,- Ft


A kölcsön alapvetően a saját források kiegészítésére szolgál, a kölcsön összege a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján nem haladhatja meg az ingatlan - Hitelintézet által is elfogadott - forgalmi értékének 80 százalékát.

 

6. A hitel futamideje, rendelkezésre tartása, türelmi ideje

 

A kölcsön futamideje legalább 3 év, legfeljebb 30 év.

 

Rendelkezésre tartási idő (szakaszos finanszírozás esetén): maximum 2 év, mely a szerződéskötéstől számítandó.

 

Türelmi idő: legfeljebb 24 hónap lehet.

 

7. A Takarék Otthon Hitel Referencia / Fix 5 / Fix 10 kondíciói (kamat, díjak, jutalékok, költségek)

 

A Hitelintézet által alkalmazott kamatokat, költségeket illetve díjtételeket, azok számítási módját, esedékességét és mértékét valamint az elérhető kedvezményeket és az alkalmazott kamatfelár-változtatási vagy kamatváltoztatási mutatót a mindenkor hatályos Piaci kamatozású lakossági jelzáloghitelekre vonatkozó Hirdetmény tartalmazza.

 

Az elérhető akciókról és kedvezményekről tájékozódjon az aktuális termékhirdetményünkben.

 

Kamatozás feltételei:

 

A Takarék Otthon Hitel Referencia / Fix 5 / Fix 10 kamata választható:

 

a) referencia-kamatlábhoz kötött, változó kamatozással, ahol a hitelkamat = referencia-kamatláb (6 havi BUBOR) + kamatfelár összege.

 

Jelen konstrukció keretében a Hitelintézet a hitelt a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett – 6 havi BUBOR – referencia-kamatlábhoz kötött változó kamatozással és 5 éves kamatperiódusokban rögzített kamatfelárral nyújtja.

 

A referencia-kamatláb kamatperiódus hossza 6 hónap (naptári 6 havonta változik).

 

A kamatfelár-kamatperiódus hossza 5 év.

 

b) 5 éves kamatperiódusokban rögzített kamatozással, amely esetén a hitelkamat az egyes kamatperiódusokon belül állandó, a hitelkamat 5 évente változtatható.

 

A kamatperiódus hossza 5 év.

 

c) 10 éves kamatperiódusokban rögzített kamatozással, amely esetén a hitelkamat az egyes kamatperiódusokon belül állandó, a hitelkamat 10 évente változtatható.

 

A kamatperiódus hossza 10 év.

 

Igényléshez szükséges dokumentumok:

 

 • Személyi azonosító okmány, lakcímkártya
 • Munkáltatói igazolás (NAV jövedelemigazolás)
 • Egyéb jövedelmet igazoló dokumentumok
 • Ingatlan vásárlás esetén érvényes, ügyvéd által ellenjegyzett (vagy közjegyző által készített) adásvételi szerződés


További tájékoztatás

 

A kölcsönszerződés feltételeit – kivéve a kamat módosítás jogszabályban meghatározott esetkörét - a Hitelintézet az Ügyfél számára kedvezőtlenül nem módosíthatja. A kamat tekintetében módosításra csak az erre vonatkozó jogszabályban meghatározott esetekben, feltételekkel és módon van lehetőség.

 

Felhívjuk jelen termék iránt érdeklődő Ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a jelzáloghitel termékkel kapcsolatos információk összehasonlítását segítő alkalmazások a Magyar Nemzeti Bank honlapján találhatók. Kérjük, hogy a végleges döntés előtt szíveskedjen a (http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem), az ott található alkalmazásokkal (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program stb.) is tájékozódni.

 

Kérjük, a felelős hitelfelvételi döntéshez fontolják meg a háztartásuk teljes teherviselő képességét, vegyék figyelembe a háztartásukban élők vagyoni-jövedelmi helyzetét, eladósodottságát és a leendő adóssággal összefüggő teherviselő képességüket.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, kérjük, a részletekről tájékozódjon kirendeltségeinken. A Takarék Otthon Hitel Referencia / Fix 5 / Fix 10 termékre vonatkozó további információk és feltételek a Hitelintézet vonatkozó Üzletszabályzatában, a Piaci kamatozású lakossági jelzáloghitelekre vonatkozó hatályos Hirdetményben és a Fogyasztónak nyújtott Jelzáloghitelek Általános Szerződési Feltételeiben találhatóak. A Hitelintézet a hitelbírálat jogát fenntartja. A lakossági jelzáloghitel konstrukcióról a 74/550-940 telefonszámon érdeklődhet.

Hirdetmények