1. Kezdőlap
 2. Vállalatok
 3. Hitelek
 4. Forgóeszköz hitelek
 5. Eseti (forgóeszköz) hitel

Eseti (forgóeszköz) hitel

A Takarék ügyfeleinek üzletmenetük átmeneti forrásigényének biztosítására fordítható hitel.

Kölcsön leírása:

 

A Takarékszövetkezet ügyfeleinek üzletmenetük átmeneti forrásigényének biztosítására, a felmerülő készletbeszerzéshez, nagyobb vevőkövetelések vagy hosszabb fizetési határidők finanszírozásához illetve áthidalásához nyújt ezzel a konstrukcióval megoldást, rugalmasan alkalmazkodva az ügyfelek igényeihez. Megkönnyíti a kereskedelemben jellemző különböző akciók kihasználását (nagyobb mennyiség, különböző ár, korlátozott vásárlási időtartam). Lehetséges ügyfeleink partnerei számára is finanszírozási limitek megállapítása, amely leegyszerűsítheti és gyorsabbá teheti a hitellehívást s ezzel a piaci igényekre való gyorsabb és hatékonyabb reagálást!

 

A hitel futamideje maximum 1 év (365 nap)

 

A hitelforma a következő előnyöket nyújtja:

 

 • A hitelkeret nagysága (a fedezetektől függően) magasabb lehet a folyószámlahitelnél, és így rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozás finanszírozási igényeihez.
 • A vállalkozás a hitelt forgóeszköz igényének finanszírozására szabadon, elszámolás nélkül felhasználhatja.
 • A hitelkeret akár készlet, vevőkövetelés, gép vagy ingatlan biztosíték mellett elérhető, függően a vállalkozás igényeitől és lehetőségeitől.
 • A hitel felvétele és törlesztése a vállalkozás folyószámláján történő jóváírással és terheléssel egyszerűen bonyolítható. A törlesztés igény szerint akár részletekben, akár a futamidő végén egyösszegben történhet, alkalmazkodva a cég bevételeinek érkezéséhez.
 • A kamatfizetés -a cég igényétől függően- a hitelszerződésben rögzítetten havonta vagy negyedévente történhet a folyószámla terhelésével.
 • A hitel évente az ügyfél kérésére és igénye szerint folyamatosan megújítható.


A hitelt igényelheti minden jogi személyiségű, jogi személyiséggel nem rendelkező társaság és egyéni vállakozó, aki a Takarékszövetkezetnél pénzforgalmi bankszámlával rendelkezik, hitelképessége a Takarékszövetkezet adósminősítése szerint megfelelő és rendelkezik az adósminősítéstől függően szükséges biztosítékokkal.

 

A hitel igénylésének módja:

 

 • Pénzforgalmi számla nyitása illetve annak megléte.
 • A Takarékszövetkezet által rendelkezésre bocsátott hitelkérelem hiánytalan kitöltése és annak mellékletekkel együtt történő benyújtása a pénzintézethez (30 napnál nem régebbi APEH és VPOP
 • igazolás, 30 napnál nem régebbi cégkivonat, ingatlan fedezet felajánlásakor 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap, alapító okirat, aláírási címpéldány).
 • Üzleti terv készítése legalább a futamidőre.


A hitel folyósítása a hitel összegének a pénzforgalmi számlán történő jóváírásával valósul meg. Ettől kezdve a hitelfelvevő döntése szerinti ütemezésben szabadon felhasználható.

 

A hiteldíj és egyéb költségek az adósminősítés és a fedezetek függvényében a mindenkori kondíciós lista szerint kerül megállapításra.

Hirdetmények